Artikelen 1 - 7 van 7 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Soep eten, in Turkije kan dit overal op elk moment van de dag. Men beweert zelfs dat sommige soepen een goed afweermiddel zijn tegen diverse aandoeningen en noemen het gerecht dan ook wel de Koning va…
Recepten, 08-02-2013
Rakı is een drank om eerbied voor te hebben. Rakı laat het lichaam voor wat het is en gaat op de loop met het verstand. Rakı drinkt men langzaam, aan een Rakı tafel. Daarnaast prik…
Recepten, 11-02-2013
Hier wil ik de verschillende rijstrecepten aan bod laten komen. In de Turkse keuken wordt rijst zowel naturel, met groente, met vis of vlees gegeten. De hier vermeldde hoeveelheden zijn steeds voor 4…
Buitenlands, 29-01-2013
Hiernaast op de foto ziet u het eindresultaat van een week noeste arbeid. Waarschijnlijk de allereerste `instant soep` van de wereld. Tarhana is afkomstig uit het verre oosten en meegenomen door westw…
Buitenlands, 30-01-2013
Turkse Kebap; Ieder willekeurig eetbaar product dat zonder toevoeging van water, in een pan, kruik, schaal of ander omhulsel, direct boven open vuur of op de gloeiende kolen zelf, gekookt, gebakken of…
Buitenlands, 04-05-2013
Zoals het nationale gerecht bij uitstek van Nederland de `Snert` is, heeft Turkije Kuru Fasulye (droge witte bonen) het meest populaire volksvoedsel. Het gerecht kan mét of zonder vlees worden bereid,…
Recepten, 29-01-2013
Yoghurt en witte kaas, beter bekend als feta, maak je eenvoudig zelf van verse of zelfs lang houdbare melk. Geen ingewikkelde recepten, moeilijk aan te komen ingrediënten of lange rijpingstijden van d…
Recepten, 24-02-2014